Schabowy marynowany

składniki

* 4-6 kotletów schabowych
* mąka do panierowania
* olej

marynata
* 150 ml jogurtu naturalnego
* 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
* 2 liście laurowe
* 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej
* 2 rozgniecione owoce jałowca
* 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę
* 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
* sól i pieprz

Sposób wykonania

Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając odpowiednio
pieprzem i solą.
Kotlety umyć, osuszyć bardzo delikatnie rozbić (można też nie rozbijać), obtoczyć dokładnie w marynacie, ułożyć w jakimś naczyniu, które ma pokrywkę lub przykryć folią spożywczą  i odstawić do lodówki na ok. 5 godzin.
Następnie mięso osączyć z marynaty, ale niezbyt dokładnie, panierować w mące
smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju  na rumiano.



Beata Z

Entuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.

0 komentarze:

Etykiety

adwokat amaretto azjatyckie babka Baby babki babeczki bakalie banany barszcz biały bez pieczenia białka bigos biszkopt biszkopty boczek borówki boże narodzenie brokuł brzoskwinie budyń bułeczki bułki Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe i biszkopty Ciasta drożdżowe Ciasta kruche i półkruche Ciasta ucierane Ciasta z bakaliami Ciasta z kremem Ciasta z makiem i makowce Ciasta z owocami ciasteczka ciastka Ciastka i ciasteczka ciasto ciasto francuskie cukinia curry cydr czekolada dango dania jednogarnkowe Dania z makaronem Dania z ryżem Domowe słodycze Drobne wypieki i inne drożdże drożdżowe drób fasola konserwowa fasolka konserwowa fasolka szparagowa faworki feta filet z kurczaka galaretka gnocchi gofry groch groszek gruszki Inne potrawy jabłecznik jabłka jagody jogurt jogurt grecki kakao kapusta kapusta biała kapusta czerwona kapusta kiszona kapusta pekińska kapusta włoska kasza manna ketchup kiełbasa kiełki fasoli kisiel kluski koncentrat pomidorowy krem kruche kruszonka kukurydza kurczak leczo majonez mak makaron makaron smażony makowiec mandarynki marchewka margaryna marynata Marynata do mięsa masa masa budyniowa mascarpone migdały miód mięso mięso drobiowe gotowane mięso mielone mięta mleko mleko skondensowane morele muffinki mąka ryżowa na zimno naleśniki obiad ogórek olej Orientalne smaki orzechy owoce papryka parówki pasta miso pianka pieczarki pieczarki marynowane pieczeń pieprz pierniczki pierniki piwo pizza placki polewa pomarańcze pomidor Poro potrawy bezmięsne Potrawy mięsne-wieprzowe Potrawy mączne potrawy wigilijne Potrawy z drobiu pączki płatki owsiane rabarbar racuchy Rama rodzynki rolada rosół ryż ryż preparowany salami sałata sałatka Sałatki schab ser ser żółty serek homogenizowany sernik Sernik na zimno i inne Serniki i ciasta z serem sezam smażone sok soki sos sos sojowy surówka Surówki i dodatki do dań syrop miętowy szybkie ciasto szynka słodycze test tortilla Torty truskawki twaróg wakame warzywa wieprzowina wiórki kokosowe wódka zapiekanka Zapiekanki ziemniaki zupa Zupy łazanki łopatka Śledzie i inne ryby śledź śliwki śmietana śmietana kremówka święta żelatyna żurawina żurek